首页 > 全部 > 普高专升本 > 广东普高专升本英语(阅读理解)模拟试卷3

广东普高专升本英语(阅读理解)模拟试卷3

本单篇文档共18498字,内容预览3500字,预览为有答案版,源文件无水印,下载后包含无答案空白卷版和有答案版,同时也有专升本类普高专升本整科真题模拟题,讲义课件,思维导图,易错高频题等下载。
普高专升本 章节练习 1701人下载
价格: 1.00 原价:¥7.00
收藏

广东普高专升本英语(阅读理解)模拟试卷3

常规阅读

Many private institutions of higher education around the country are in danger. Not all will be saved, and perhaps not all deserve to be saved. There are low-quality schools just as there are low-quality business. We have no obligation to save them simply because they exist.

But many thriving institutions that deserve to continue are threatened. They are doing a fine job educationally, but they are caught in a financial squeeze, with no way to reduce rising costs or increase revenues significantly. Raising tuition doesn’t bring in more revenue, for each time tuition goes up, the enrollment goes down, or the amount that must be given away in student aid goes up. Schools are bad businesses, whether public or private, not usually because of mismanagement but because of the nature of the enterprise. They lose money on every customer, and they can go bankrupt either from too few students or too many students. Even a very good college is a very bad business.

It is such colleges, thriving but threatened, I worry about. Low enrollment is not their chief problem. Even with full enrollments, they may go under. Efforts to save them, and preferably to keep them private, are a national necessity. There is no basis for arguing that private schools are inherently better than public schools. Examples to the contrary abound. Anyone can name state universities and colleges that rank as the finest in the nation and the world. It is now inevitable that public institutions will be dominant, and therefore diversity is a national necessity. Diversity in the way we support schools tends to give us a healthy diversity in the forms of education. In an imperfect society, uniformity of education throughout the nation could be dangerous. In an imperfect society, diversity is a positive good. Enthusiastic supporters of public higher education know the importance of sustaining private higher education.

1.According to the author’s opinion, schools are bad businesses because of________.(D)

A. mismanagement

B. too few students

C. financial squeeze

D. their characteristics

解析:根据第二段倒数第三句“Schools are bad businesses, whether public or private, not usually because of mismanagement but because of the nature of the enterprise.”可知,学校不是好的企业的原因在于其本质特征。D项中的characteristics是nature的同义替换。故选D。

2.The author used the phrase \\(A)

A. get into difficulties

B. have bad influences

C. have little money

D. bring in more money

解析:根据第二段第三句“Raising tuition doesn’t bring in more revenue…the enrollment goes down,or the amount that must be given away in student aid goes up.”可知,该句与画线词所在句形成鲜明的对比,这两句中的enrollment是相对应的,所以go under应该也与上文的problem相对应。由此可推知,go under是指have problems(有问题)或者get into difficulties(陷入困境中)。故选A。

3.We can reasonably conclude from this passage that the author made an appeal to the public in order to support________.(B)

A. public institution

B. private schools

C. uniformity of education

D. decrease of schools

解析:作者在文章一开头就指出“许多私立高等学校都处于危险之中”,引起读者的关注,在结尾又指出支持公立高等教育的人们认识到了私立高等教育的重要性。由此可推知,作者是在呼吁人们支持私立学校。故选B。

4.Which of the following is NOT mentioned about private schools?(D)

A. High-quality private schools deserve to be saved.

B. If the tuition of the private schools is raised, the enrollment goes down.

C. There are many

本文档预览:3500字符,共18498字符,源文件无水印,下载后包含无答案版和有答案版,查看完整word版点下载

剩余未完,查看全文
收藏
广东普高专升本英语(阅读理解)模拟试卷3

推荐资源

客服

扫码添加客服微信

热线

官方客服

如遇问题,请联系客服为您解决

电话客服:

客服微信:pujinet

工作时间:9:00-18:00,节假日休息

公众号

扫码关注微信公众号